ПРАТ "Карпатське УГР"

Код за ЄДРПОУ: 00138827
Телефон: 0342775563
e-mail: kugrvat@gmail.com
Юридична адреса: 76018, Івано-Франківська обл., м.Івано-Франківськ, вул.Польова, 8А
 
Дата розміщення: 25.04.2020

Річний звіт за 2019 рік

IX. Опис бізнесу

Зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів Органiзацiйна структура ПРАТ "Карпатське УГР" має наступний вигляд: Вiддiли: планово-економiчний, виробничо-технологiчний, бухгалтерiя, вiддiл кадрiв, вiддiл постачання, база виробничого обслуговування, диспетчерська служба, апаратний цех, виробничо-технiчний вiддiл, ремонтно-механiчна майстерня, контрольно-iнтерпретацiйна партiя та промислово-геофiзична експедицiя в складi 19 промислово-геофiзичних партiй.
Cередньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу (осiб): 132 Середня чисельнiсть позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом (осiб): 0 Чисельнiсть працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осiб): 0 Фонд оплати працi: 13677 12351 тис. грн. У звiтному перiодi розмiр фонду оплати працi вiдносно попереднього року збільшився на 1326 тис. грн, що складає 10,7 %. Кадрова програма, спрямована на забезпечення рiвня квалiфiкацiї працiвникiв операцiйним потребам емiтента, не затверджена.
Належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання Емiтент до жодних об'єднань не належить.
Спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності Емітент не проводить спільної діяльності з іншими організаціями, підприємствами, установами.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Протягом звітного періоду пропозицій щодо реорганізації з боку третіх осіб не поступало.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Бухгалтерський облiк на пiдприємствi ведеться методом подвiйного запису господарських операцiй згiдно з дiючим планом рахункiв бухгалтерського облiку за журнально-ордерною формою з дотриманням вимог "Положення про органiзацiю бухгалтерського облiку i звiтностi в Українi", затвердженого Постановою КМУ вiд 04.03.1993 №250 та вказiвок щодо бухгалтерського облiку в Українi, затверджених наказом Мiнфiну України вiд 07.05.1993 №25 з наступними змiнами та доповненнями.
Основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків у загальному обсязі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основним видом дiяльностi товариства є промислово-геофiзичнi роботи в нафтових i газових свердловинах. Поки що пiдприємство проводить роботи тiльки для вiтчизняних замовникiв. Основними замовниками промилово-геофізичних робіт є структурні підрозділи ПАТ "Укрнафта". Також ведеться робота по розширенню промислово-геофiзичних робiт за замовленнями інших підприємств нафтогазової промисловості (БУ "Укрбургаз", ДК "Львівгазвидобування"). Галузь розвивається стабiльно. Розробляються та впроваджуються новi технологiї по дослiдженню свердловин та дослiдженню запасiв корисних копалин.
Основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, їх вартість і спосіб фінансування Протягом 2019 року емітентом придбано основних засобів на суму 4476 тис.грн., вибуло основних засобів на суму 784 тис.грн по первісній вартості. У 2018 надійшло машин та обладнання на суму 8022 тис.грн., вибуло основних засобів на суму 7 тис.грн по первісній вартості.. У 2017 надійшло машин та обладнання на суму 1162 тис.грн. та списано повністю амортизованих на суму 37 тис.грн. по первісній вартості. У 2016 надійшло машин та обладнання на суму 720 тис.грн. та списано повністю амортизованих на суму 223 тис.грн. по первісній вартості. У 2015 надійшло машин та обладнання на суму 304 тис.грн. по первісній вартості.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Станом на 31.12.2019 року первісна вартість основних засобів складає 28460 тис. грн., знос основних засобів складає 62,09%.
Проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Iстотною проблемою у дiяльностi пiдприємства є несвоєчасна оплата замовниками виконаних робiт. Частi довгi затримки у розрахунках гальмують i створюють фiнансовi перешкоди в поточнiй дiяльностi пiдприємства, що вiдображається на ефективностi роботи емiтента в цiлому.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi здiйснюється за рахунок власних коштiв та банківських кредитів.
Вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів Інформація належить до категорії комерційної таємниці і за рішенням уповноважного органу управління емітента розголошенню не підлягає.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Плани пiдприємства на наступний рік - збiльшення понад 30% об"ємiв промислово-геофiзичних робiт в свердловинах. Такий об"єм роботи планується виконати своїми силами, а також iз залученням на умовах субпiдряду третiх осiб для виконання замовлень. А для цього в найближчий час передбачено впровадження в виробництво нових видiв апаратури i сучасних технологiй, якi до останнього часу на пiдприємствi не застосовувалися.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік Розробки та дослідження в звітному періоді не проводились.
Інша інформацію, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформація про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі У звітному періоді не було фактів виникнення іншої інформації, істотної для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента.